Försäkra ditt företag

Oavsett om ditt företag är stort, litet eller under uppbyggnad så är det viktigt att försäkra sitt företag. Om ditt företag inte är försäkrat kan din privatekonomi hamna i en katastrofal situation. En försäkring ger dig ett skydd och en säkerhet rörande sjukdomar, dödsfall och invaliditet.

Varför ska mitt företag vara försäkrat?

Du kan få sjukpenning, föräldrapenning och pension. Om du har anställda så måste du teckna en avtalsförsäkring som tillhör kollektivavtalet. Du blir försäkrad som person. En arbetslöshets försäkring ger dig ett skydd om företaget inte går lika bra som planerat. Tänk på att bli medlem i en a-kassa. Om du bedriver din verksamhet i din egen bostad så räcker inte din vanliga hemförsäkring om till exempel företagets dator går sönder.

Det är för dyrt att försäkra mitt företag

Om företaget är nytt eller har hamnat i en sämre ekonomisk sits så kan det vara för dyrt att försäkra sitt företag. Prioritera det viktigaste: dödsfall, sjukdomar och invaliditet är en viktig grund i din försäkring som inte kostar för mycket. Du kan även ta del av statliga förmåner om du statligt anställd.

Vilket försäkringsbolag ska jag välja?

Det finns många olika bolag att välja mellan och alla har sina för och nackdelar. Vilket som passar just ditt företag beror på vilka krav du ställer. Priset varierar beroende på vilka tillval du tecknar. För att jämföra bolag och hitta den bästa och billigaste försäkringen så kan du kolla på Försäkringar Online.

Vad händer om mitt företag inte är försäkrat?

Din privatekonomi riskeras om du inte får någon ersättning vid till exempel en svår sjukdom som gör att du har svårt att driva ditt företag och därav minskar inkomsten. När du är sjuk kan du även få en ersättning för dina fasta kostnader, Utan försäkring så betalar du dessa själv och det kan medföra stora ekonomiska problem. Om du inte har någon olycksfallsförsäkring riskerar du att inte få en mindre ersättning eller ingen alls.

About Author: admin

Comments are closed.

Kategorier